BLOGS & BERICHTEN

Naar je zin op je werk?

Ik las vorige week in een artikel dat een groot deel (durf percentage niet te noemen want dat is ongeloofwaardig) van de mensen overwegen om van baan te veranderen. Ze halen te weinig voldoening uit hun baan, het is saai, ze staan stil, verdienen te weinig enz. Er zijn nogal wat aspecten die tot ontevredenheid kunnen leiden.

Breed aanbod
Daarnaast hoor ik van jonge mensen dat er ook zo veel is. Als je op zoek gaat naar een baan is het lastig om te filteren, het aanbod is breed en diep. Veel jonge mensen weten dan ook niet wat ze willen. De studie afgerond en dan? Maar ook veel werkende mensen worden continu blootgesteld aan nieuwe mogelijkheden. Het is steeds moeilijker om een keuze te maken.

Praktijk
Margot (32) is een energieke vrouw die direct veel sympathie opwekt. Ze is speciaal bij mij gekomen voor coaching omdat ze hoopt dat ik haar aan een baan kan helpen. Ze heeft een hele goede baan, maar ze vindt het werk vreselijk. ‘Ik ben al een half jaar aan het solliciteren. Ze vinden me overal leuk, maar ik word niet uitgenodigd voor een vervolggesprek.’ Ik vraag haar op wat voor functies ze solliciteert. ‘Op verschillende functies, ik weet eigenlijk niet zo goed wat voor baan ik wil en wat goed bij mij past.’ Ik adviseer haar om maar eens een te stoppen met solliciteren. Ze slaakt een zucht van verlichting.

Solliciteren
Solliciteren doen veel mensen totaal verkeerd. Ze beginnen met het updaten van een oud CV om vervolgens maar zo snel mogelijk op internet op zoek te gaan naar vacatures. Op vacatures die een beetje aansluiten wordt meteen gereageerd door een standaard CV te sturen met meestal een slechte of al helemaal geen motivatie.

Eerst weten wat je wil
Als je je laat leiden door vacatures die je vindt op internet of via je netwerk dan loop je het risico dat je verward wordt door het enorme aanbod dat er is. Veel functies zijn best leuk als je de omschrijving leest. Maar passen ze wel bij jou? Het sollicitatieproces begint bij eerst eens heel goed uitzoeken wat jij wil en wat jij kan en daar het juiste bedrijf en de juiste functie bij zoeken. Is ook veel leuker!

Voordelen:

  • Je houdt veel meer de regie in eigen handen.
  • Als jij gaat solliciteren op een baan die goed bij jou past dan straal je ook veel meer zelfvertrouwen uit in een sollicitatiegesprek.
  • Door een selectie te maken, stuur je minder brieven en heb je de tijd om meer energie en overtuiging in de motivatie en het CV te brengen waardoor je eerder wordt uitgenodigd.

In het praktijkvoorbeeld zoals hierboven beschreven lag de voornaamste taak in het helder krijgen van wat Margot wilde en waar ze goed in was. Ze vond het heel moeilijk om te zeggen waar ze goed in was. Wat ze deed was nooit goed genoeg. In haar ogen dan. En dat bleek de hulpvraag. Ze vond zichzelf niet goed genoeg. En hoe kun je nou overtuigend zijn in een sollicitatiegesprek als je jezelf eigenlijk niet zo oké vindt? Gedurende het traject kwam ze erachter waar dit gevoel vandaan kwam. Ze nam afscheid van belemmerende overtuigingen en emoties en zag steeds duidelijker waar haar kracht lag. Ik gaf als opdracht mee om een moodboard te maken van elementen die ze graag in een nieuwe baan terug zou willen laten komen. Wat voor soort bedrijf? Branche? Hoeveel collega’s? Wat voor functie-uitdagingen? Enz. Ze vond het heel leuk om hier mee bezig te zijn en langzamerhand kreeg ‘de nieuwe baan’ meer vorm.

Een paar weken later belde ze me op. Via haar netwerk was ze geattendeerd op een vacature die goed aansloot op haar wensen en kwaliteiten bij een heel leuk bedrijf. Ze vertelde me hoe ze de sollicitatie had aangepakt en ik voelde aan haar enthousiasme en overtuiging dat deze functie op haar lijf geschreven was. En zij voelde dat ook. Binnen een dag werd ze aangenomen, de HR manager moest vanaf haar vakantieadres het contract in orde maken. Zo graag wilden ze haar hebben.