Over

caroline schoenmakers

Ik ben geboren in 1968 en getrouwd met Enrico. Mijn eerste man is Jan en wij zijn de gelukkige ouders van drie kinderen. In 2011 zijn we gescheiden. Het is ons gelukt om als echtpaar te scheiden maar als gelukkige ouders samen verder te gaan. Enrico is dus mijn huidige man. Samen hebben we zes kinderen. Op vrijdag om de week is het bij ons groot feest als de meeste kinderen met aanhang thuiskomen. We koken samen, draaien muziek en spelen spelletjes. Het andere weekend zijn we te vinden op de Veluwe waar we een tweede huisje hebben. We lopen daar dagelijks in de bossen of we lezen mooie boeken op onze veranda met de fluitende vogels om ons heen.

Mijn werk heeft altijd uit begeleiding en coaching bestaan. In dienstverband als Salesmanager bij Philip Morris en als ondernemer en directeur/eigenaar van Salesrecruiters.

Toen ik het boek ‘Hou me vast’ van Sue Johnsson in 2004 las, werd ik meteen gegrepen door de therapievorm Emotionally Focused Therapy. Ik ben overtuigd van de succesvolle werking van deze methode. Waar andere relatie-therapievormen vaker tot symptoombestrijding leiden, werkt EFT veel meer aan het oplossen van de oorzaak van een slechte relatie. Zonder me ervan bewust te zijn, is toen wel het zaadje geplant om EFT-therapeut te worden. In de jaren erna ben ik als coach verder gegroeid door meerdere opleidingen te volgen op gebied van systemisch werk en traumaheling. Deze opleidingen blijken een belangrijke aanvulling op mijn ontwikkeling als EFT-therapeut want alleen EFT is soms niet voldoende. Soms is het wenselijk om wat breder te begeleiden en daarom blijkt mijn gevarieerde kennis steeds weer waardevol in de sessies met mijn cliënten.

Mijn stijl van begeleiden kenmerkt zich door warmte, nuchterheid en daadkracht. Cliënten ervaren oprechte interesse en diepgang. Gedurende het hele traject ben ik met mijn volle aandacht beschikbaar om te luisteren en te reageren. Mijn hele leven kenmerkt zich door: ‘als ik iets doe, doe ik het goed’. Ik beheers de theorie en ben in staat om die professioneel toe te passen. Beide partners krijgen evenveel aandacht. De meeste sessies zijn samen en als individuele sessies nodig zijn dan krijgen beide partners een gelijk aantal sessies apart. We werken gestructureerd toe naar een relatie waarbij partners zijn afgestemd op elkaars behoeften, die respecteren en erop reageren.

REFERENTIES
  • “Mijn netwerk heeft mij gewezen op de expertise van Caroline. Met mijn duidelijke hulpvraag vond ik eenvoudig aansluiting bij haar. Op een leuke manier zet ze je bij iedere sessie weer aan het denken. Soms best confronterend maar ik merk dat mijn omgeving positief reageert op de veranderingen in mijn gedrag. Voor mij werkt dit en ik ben erachter dat ik niet de enige ben die een frisse kijk op bepaalde situaties of vraagstukken kan gebruiken. Caroline is kritisch, resultaatgericht maar ook geduldig.”

    Jeroen, 45 jaar, Directeur,
  • “Mijn initiële hulpvraag bleek niet mijn werkelijke hulpvraag te zijn. Hier wist je goed doorheen te prikken. De gesprekken en oefeningen hebben me geholpen om inzicht in mezelf te krijgen, milder voor mezelf te worden, meer rust te ervaren en beter naar mezelf te luisteren. Het grappige is dat mijn doel waarvoor ik in eerste instantie bij jou heb aangeklopt, het vinden van een baan, uiteindelijk wel is gelukt. Ik heb het traject als heel leerzaam en positief ervaren.”

    Monique, 29 jaar, Accountmanager,
  • “De sessies heb ik ervaren als zeer prettig en nuttig. Ze waren goed opgebouwd en gestructureerd. Caroline weet goed richting te geven. Ze luistert actief en schroomt niet om kritisch te zijn. Caroline is een betrokken en warme persoonlijkheid, ik voelde me gelijk op mijn gemak bij haar. Door het traject heb ik meer zelfvertrouwen gekregen, enorm bedankt!”

    Arie, 48 jaar, ondernemer,

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Als je op zoek bent naar een coach voor jezelf of voor je organisatie bel me dan vrijblijvend op om te bespreken of mijn werkwijze aansluit.